Aparate Auditive decontate prin Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati

Persoanele cu dizabilități / handicap aleg din oferta de aparate auditive de la Clarfon.

În cazul persoanelor cu dizabilități, incapacităţile lor pot împiedica participarea deplină la viaţa profesională şi socială. De obicei, persoanele cu handicap se confruntă cu stigmatizarea şi excluderea socială iar şi în aceste situaţii, auzul este unul din cele mai importante simțuri.

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat numeroase studii în ceea ce privește numărul persoanelor cu handicap, din aceste studii se remarcă faptul că în jur de 10% din populaţia lumii, 650 de milioane de oameni trăiesc cu o dizabilitate, aceasta fiind considerată cea mai mare minoritate din lume.
Clarfon îşi propune să ajute la integrarea persoanelor surde din societatea românească, prin respectarea dreptului la integrare al persoanelor cu hipoacuzie.

Echipa Clarfon se angajează să se mobilizeze cu resursele necesare şi să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, astfel încât acestea să se bucure de un auz optim şi pune la dispoziţie o tehnologie modulară la aparatele auditive intraauriculare.

Acum, la Clarfon persoanele cu dizabilități pot folosi un voucher în valoare de  23.000 lei pentru achiziţia de aparate auditive pentru persoanele cu dizabilităţi prin proiectul “Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, organizat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. Cu voucherul obţinut, solicitantul se prezintă într-unul dintre cele peste 50 de cabinete Clarfon la nivel naţional, unde se probează și se alege aparatul auditiv.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru obţinerea voucherului pentru aparate auditive pentru persoanele cu handicap:

✅ dizabilitate prin certificatul de încadrare în gradul de handicap
✅ căutarea unui loc de muncă;
✅ vârstă de muncă;

Și pentru că sănătatea auzului populaţiei este una dintre misiunile companiei, în cabinetele Clarfon, îţi prezentăm aparate auditive de calitate superioară.  Aparatele auditive din portofoliul Clarfon sunt programabile digital, acestea dispun de un număr de 12 până la 20 de canale.

De asemenea, dispun atât de programe manuale cât si automate, astfel se adaptează în diferite medii sonore şi sunt compatibile cu toate accesoriile wireless din gama Unitron. În această serie, se regăsesc cele mai mici aparate auditive reîncarcabile din lume cu conectivitate bluetooth.

Persoanele cu dizabilități beneficiază de un

VOUCHER DE 23000 lei

Condițiile ce trebuie îndeplinite

– dizabilitate prin certificatul de încadrare în gradul de handicap
– căutarea unui loc de muncă
– vârstă de muncă

Etapele obținerii voucherului:

1. AJOFM (Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă) unde persoana cu dizabilități se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă.

Documente necesare:
– carte de identitate
– adeverință medicală
– document de studii

2.DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului)

Se depun urmatoarele docummente:
– cerere de acordare a voucherului
– certificat de încadrare în grad de handicap
– recomandarea medicului specialist
– acordul AJOFM
– angajamentul că nu se înstrăinează aparatul auditiv (produsul asistiv)

3.DGASPC transmite cererea către ANPD care elibereaza voucherul și îl transmite către DGASPC de unde îl ridică solicitantul.

Cu acest voucher solicitantul se prezintă în cabinetul Clarfon din orașul de reședință unde se probează și se alege aparatul auditiv.
Pentru detalii suplimetare și descărcare formulare, vă rugăm să accesați linkul

http://anpd.gov.ro/web/tehnologie-asistiva/