Testeaza-ti auzul - Aparate Auditive - Canule Traheale - Implant Cohlear - Testare Auz

Testeaz─â-╚Ťi gratuit auzul ╚Öi po╚Ťi fi c├ó╚Ötig─âtorul unei Truse de ├Äntre╚Ťinere a Aparatelor Auditive Hadeo Starter!

Promo╚Ťia se desf─â╚Öoar─â ├«n weekendul 21 - 23 aprilie 2023.

Anun╚Ťarea c├ó╚Ötig─âtorilor se va face Luni 24 aprilie 2023. Po╚Ťi fi CHIAR TU unul dintre cei 3 c├ó╚Ötig─âtori! Aplic─â acum! Mult succes!

/

Vino la Clarfon, TESTEAZĂ-ȚI GRATUIT AUZUL și bucură-te de viată!

Testare completă și gratuită a auzului

In ce consta testarea auzului?

Mediul ├«n care tr─âim, locuim ╚Öi ne relaxam este din ce ├«n ce mai poluat fonic de accea este foarte important s─â ne test─âm auzul. ├Än ziua de azi sunt foarte multe persoane care nu mai acord─â importan╚Ť─â auzului, expun├óndu-se la zgomot f─âr─â s─â se protejeze. Testarea auzului este foarte important─â ├«n practica ORL, pentru a putea pune un diagnostic. Citind o audiogram─â, medicul sau audiologul vede un tablou de percepere al suntelor dar ╚Öi ├«n╚Ťelegerii cuvintelor. Exist─â o mare diferen╚Ť─â ├«ntre a auzi ╚Öi a ├«n╚Ťelege. De aceea este necesar s─â ne test─âm auzul nu numai c├ónd avem probleme ci de fiecare dat─â c├ónd sim╚Ťi╚Ťi c─â ceva nu este ├«n regul─â cu auzul dumneavoastr─â.

Audiograma - Despre ce este vorba?

Audiograma este reprezentarea grafic─â a sensibilit─â╚Ťii auditive, m─âsurat─â pe diferite frecven╚Ťe ╚Öi ├«nregistreaz─â pragul de auz ╚Öi pragul dureros pentru fiecare ureche, c├ót ╚Öi c├ómpul auditiv cuprins ├«ntre aceste extreme (exprimate ├«n decibeli fizici SPL)

Audiometria este metoda de evaluare a audi╚Ťiei ce poate fi clasificat─â ├«n func╚Ťie de participarea activ─â sau pasiv─â a pacientului, ├«n 2 grupe:

ÔÇô Audiometria subiectiv─â care cuprinde audiograma tonal─â ╚Öi vocal─â.
ÔÇô Audiometria obiectiv─â care cuprinde impedansmetria ╚Öi otoemisiunile acustice.

Audiometria tonal─â liminar─â (ATL) este metoda de evaluare subiectiv─â a auzului ce are ca scop determinarea pragului tonal liminar, adic─â cea mai mic─â intensitate a sunetului detectat─â de pacient. Metoda reflect─â starea organului periferic al audi╚Ťiei. Testul vizeaz─â determinarea pragului auditiv prin prezentarea sunetului pe cele dou─â c─âi de transmisie: calea conducerii aeriene ╚Öi cea a conducerii osoase.

Audiometria vocal─â (AV) este un test audiometric subiectiv, care arat─â capacitatea subiectului testat de a ├«n╚Ťelege cuvintele auzite ╚Öi reflect─â func╚Ťia auditiv─â ├«n complexitatea sa.

De cele mai multe ori este bine s─â ne test─âm auzul dup─â ce c─âl─âtorim cu avionul, dup─â ce avem r─âceli mai puternice sau c├ónd efectiv avem senza╚Ťia c─â auzim dar nu mai ├«n╚Ťelegem bine.