Testeaza-ti auzul

Testeaza-ti Auzul

Vino in centrele noastre
de specialitate si testeaza-ti
auzul GRATUIT!

Mediul în care trăim, locuim și ne relaxam este din ce în ce mai  poluat fonic de accea este foarte important să ne testăm auzul.

În ziua de azi sunt foarte multe persoane care nu mai acordă importanță auzului, expunându-se la zgomot fără să se protejeze.

In ce consta testarea auzului?

Testeaza AuzulTestarea auzului este foarte importantă în practica ORL, pentru a putea pune un diagnostic. Citind o audiogramă, medicul sau audiologul vede un tablou de percepere al suntelor dar și înțelegerii cuvintelor. Există o mare diferență între a auzi și a înțelege. De aceea este necesar să ne testăm auzul nu numai când avem probleme ci de fiecare dată când simțiți că ceva nu este în regulă cu auzul dumneavoastră.

Audiograma - Despre ce este vorba?

Audiograma este reprezentarea grafică a sensibilității auditive, măsurată pe diferite frecvențe și înregistrează pragul de auz și pragul dureros pentru fiecare ureche, cât și câmpul auditiv cuprins între aceste extreme (exprimate în decibeli fizici SPL)

Audiometria este metoda de evaluare a audiției ce poate fi clasificată în funcție de participarea activă sau pasivă a pacientului, în 2 grupe:

Audiometria subiectivă care cuprinde audiograma tonală și vocală.
Audiometria obiectivă care cuprinde impedansmetria și otoemisiunile acustice.

Audiometria tonală liminară (ATL) este metoda de evaluare subiectivă a auzului ce are ca scop determinarea pragului tonal liminar, adică cea mai mică intensitate a sunetului detectată de pacient. Metoda reflectă starea organului periferic al audiției. Testul vizează determinarea pragului auditiv prin prezentarea sunetului pe cele două căi de transmisie: calea conducerii aeriene și cea a conducerii osoase.

Audiometria vocală (AV) este un test audiometric subiectiv, care arată capacitatea subiectului testat de a înțelege cuvintele auzite și reflectă funcția auditivă în complexitatea sa.

De cele mai multe ori este bine să ne testăm auzul după ce călătorim cu avionul, după ce avem răceli mai puternice sau când efectiv avem senzația că auzim dar nu mai înțelegem bine.