Testeaza-ti Auzul

Vino in centrele noastre
de specialitate si testeaza-ti
auzul ACUM!

Mediul în care trăim, locuim și ne relaxam este din ce în ce mai  poluat fonic de accea este foarte important să ne testăm auzul.

├Än ziua de azi sunt foarte multe persoane care nu mai acord─â importan╚Ť─â auzului, expun├óndu-se la zgomot f─âr─â s─â se protejeze.

In ce consta testarea auzului?

Testeaza AuzulTestarea auzului este foarte important─â ├«n practica ORL, pentru a putea pune un diagnostic. Citind o audiogram─â, medicul sau audiologul vede un tablou de percepere al suntelor dar ╚Öi ├«n╚Ťelegerii cuvintelor. Exist─â o mare diferen╚Ť─â ├«ntre a auzi ╚Öi a ├«n╚Ťelege. De aceea este necesar s─â ne test─âm auzul nu numai c├ónd avem probleme ci de fiecare dat─â c├ónd sim╚Ťi╚Ťi c─â ceva nu este ├«n regul─â cu auzul dumneavoastr─â.

Audiograma - Despre ce este vorba?

Audiograma este reprezentarea grafic─â a sensibilit─â╚Ťii auditive, m─âsurat─â pe diferite frecven╚Ťe ╚Öi ├«nregistreaz─â pragul de auz ╚Öi pragul dureros pentru fiecare ureche, c├ót ╚Öi c├ómpul auditiv cuprins ├«ntre aceste extreme (exprimate ├«n decibeli fizici SPL)

Audiometria este metoda de evaluare a audi╚Ťiei ce poate fi clasificat─â ├«n func╚Ťie de participarea activ─â sau pasiv─â a pacientului, ├«n 2 grupe:

Audiometria subiectivă care cuprinde audiograma tonală și vocală.
Audiometria obiectivă care cuprinde impedansmetria și otoemisiunile acustice.

Audiometria tonal─â liminar─â (ATL) este metoda de evaluare subiectiv─â a auzului ce are ca scop determinarea pragului tonal liminar, adic─â cea mai mic─â intensitate a sunetului detectat─â de pacient. Metoda reflect─â starea organului periferic al audi╚Ťiei. Testul vizeaz─â determinarea pragului auditiv prin prezentarea sunetului pe cele dou─â c─âi de transmisie: calea conducerii aeriene ╚Öi cea a conducerii osoase.

Audiometria vocal─â (AV) este un test audiometric subiectiv, care arat─â capacitatea subiectului testat de a ├«n╚Ťelege cuvintele auzite ╚Öi reflect─â func╚Ťia auditiv─â ├«n complexitatea sa.

De cele mai multe ori este bine s─â ne test─âm auzul dup─â ce c─âl─âtorim cu avionul, dup─â ce avem r─âceli mai puternice sau c├ónd efectiv avem senza╚Ťia c─â auzim dar nu mai ├«n╚Ťelegem bine.

De aici poti trimite online o programare pentru o consultatie in unul din centrele cabinetului audiologic din orasul tau.

    Informaţii Programare OnLine

    Ai castigat un cupon de 1008 lei pentru toate aparatele auditve Sonova
    Scrie mai jos datele tale pentru a primi pe email cuponul.

      Cupon reducere Aparate Auditive